Aha, we hebben een nieuwe bondscoach! Marc Wilmots, zelf nog een Rode Duivel geweest, neemt het stuur over van Leekens die het al na een beperkt aantal matchen niet meer zag zitten en koos voor Club Brugge. Ik ben eens benieuwd!

Als voetballer had ik voor Marc Wilmots altijd wel heel veel sympathie. Dat was nu nog eens een voetballer die niet alleen maar tegen een balletje kon trappen, maar ook echt verstandig en tactisch kon spelen. Dat missen veel voetballers van nu mijns inziens. Hieronder een filmpje waarin hij een fase uitlegt van op het WK in 2002, een afgekeurde goal die niet afgekeurd had mogen worden… Daaruit blijkt dat hij niet alleen rekening kan houden met hoe hij kan scoren, ook denkt hij na over hoe hij zijn directe tegenstander kan misleiden. Dit gaat verder dan zomaar wat schijnbewegingen doen, dit is werkelijk analyseren op zeer korte tijd!

Hopelijk kan hij dat verstand en dat tactisch spel ook overbrengen op de Rode Duivels, want ik denk dat het net dat is wat ze missen. Ze zullen misschien wel willen (wie verliest er nu graag?) maar ze hebben niet de finesse van sommige wereldploegen. En wie niet sterk is, moet slim zijn. Maar ook dat ontbrak een beetje.

Ik wens ‘m alleszins veel succes! Ik denk dat het wel eens zou kunnen dat we terug iets zullen gaan betekenen!