Frankrijk is een land met veel prachtige badsteden. Van de glinsterende Middellandse Zee tot de rustige Atlantische kust, er is voor ieder wat wils. Hieronder staan enkele van de leukste badsteden van Frankrijk op een rijtje:

  • De Côte d’Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is waarschijnlijk de meest populaire badplaats van Frankrijk. De badplaatsen Nice, Cannes en Saint-Tropez zijn zeker een bezoek waard. Nice is een levendige stad met prachtige stranden, gezellige terrasjes en een bruisend nachtleven. Cannes is vooral bekend vanwege het jaarlijkse filmfestival, maar is ook een populaire badplaats met mooie stranden en luxe winkels. Saint-Tropez is een chique badplaats met een prachtige oude stad en een mooie jachthaven.
  • franse badplaatsenDe Côte d’Argent is de langste zandstrand van Europa en ligt aan de Atlantische kust in het zuidwesten van Frankrijk. De badplaatsen Biarritz en Arcachon zijn populair onder surfers vanwege de grote golven. Biarritz is een chic stadje met een prachtig casino en luxe winkels. Arcachon is bekend vanwege de Dune du Pilat, de hoogste zandduin van Europa.
  • De Côte de Nacre ligt aan de Normandische kust en is vooral bekend vanwege de prachtige kliffen en de rustige stranden. De badplaats Deauville is populair onder de rijke en beroemde vanwege de luxe hotels en winkels. Trouville-sur-Mer is een gezellige badplaats met een mooi strand en een leuke vissershaven.
  • De Côte d’Opale ligt aan de Kanaalkust en is vooral bekend vanwege de prachtige zonsondergangen en de brede zandstranden. De badplaats Le Touquet is populair onder de rijken en beroemden vanwege de exclusieve hotels en winkels. Boulogne-sur-Mer is een gezellige badplaats met een mooie jachthaven en een leuke oude stad.
  • De Côte Vermeille ligt aan de Middellandse Zee en is vooral bekend vanwege de prachtige rode rotsen en het helderblauwe water. De badplaats Collioure is populair onder kunstenaars vanwege de mooie landschappen en het aangename klimaat. Argelès-sur-Mer is een levendige badplaats met een mooi strand en een gezellige boulevard.