Cocktails met koffie zijn een unieke manier om de smaken van koffie en alcohol te combineren. Van de klassieke Espresso Martini tot de moderne Cold Brew Old Fashioned, deze drankjes zijn perfect voor een nacht uit of een gezellige borrel. In dit artikel bespreken we enkele van de beste cocktails met koffie die u kunt proberen.

Espresso MartiniEspresso Martini

De Espresso Martini is een klassieker onder de cocktails met koffie. Deze drank bestaat uit een shot espresso, vodka en koffielikeur. De ingrediënten worden geschud met ijs en gegoten in een martiniglas. Deze cocktail is perfect voor degenen die van een stevige koffiesmaak houden en een boost van cafeïne willen.

Cold Brew Old Fashioned

De Cold Brew Old Fashioned is een moderne twist op de klassieke Old Fashioned. Deze cocktail bestaat uit cold brew koffie, whiskey, suiker en bitters. De ingrediënten worden gemengd en gegoten in een Old Fashioned-glas met ijs. Deze cocktail is perfect voor degenen die van een subtielere koffiesmaak houden en een verfrissende drank willen.

Irish Coffee

Irish Coffee is een andere klassieker onder de cocktails met koffie. Deze drank bestaat uit warme koffie, Irish whiskey, suiker en room. De ingrediënten worden zorgvuldig gestapeld in een glas en afgemaakt met een laagje room. Irish Coffee is perfect voor degenen die van een warme drank houden en een comfortabele sfeer willen creëren.

Kahlua Mocha

De Kahlua Mocha is een perfecte drank voor chocoladeliefhebbers. Deze cocktail bestaat uit koffie, Kahlua (koffielikeur), chocoladesiroop en room. De ingrediënten worden gemengd en gegoten in een mok of een martiniglas. Deze cocktail is perfect voor degenen die van een zoete smaak houden en een lekkere traktatie willen.

In conclusie zijn er vele mogelijkheden voor cocktails met koffie, van klassieke tot moderne dranken. Of je nu van een stevige koffiesmaak houdt of van een subtielere smaak, er is voor ieder wat wils. Probeer deze cocktails uit en ontdek welke jij het lekkerst vindt!